logo

Radio Televizioni 4 Plus - pjese e Galactic Group

Degjo Radion On Line
Programi: muzike popullore


Hyrje | Rreth nesh | Kontakt | Kerko

ARSIMI NË LUSHNJE

27/09/2017 08:47 Gazetar: MIRANDA SHEHU


DITA "EUROPIANE E DIVERSITETIT GJUHËSOR"

26 shtatori njihet si "Dita Europiane e Diversitetit Gjuhesor" dhe kjo ditë festive ka nisur të jetë e tillë edhe në vendin tonë që prej vitit 2001. Në këtë ditë të shënuar për gjuhët e ndryshme europiane, nxenesit e Shkollës "Kongresi I Lushnjes" kanë menduar të zhvillojnë një aktivitet me pjesëmarrjen e nxënesve të klasave të arsimit 9- vjecarë .Në këtë aktivitet I cili u zhvillua në oborrin e shkollës "Kongresi I Lushnjes" para gjithë nxënësve dhe stafit pedagogjik, nxënes të ndryshëm performuan në gjuhët e huaja Anglisht dhe Frengjisht, të cilat edhe mësohen në këtë shkollë. Pati recitime dialogje këngë dhe kërcime në gjuhët kryesore Europiane si Anglisht dhe Frengjisht këtë aktivitet e përgatitën prej kohësh për ta sjellë para nxënësve të shkollës mësueset Xhiliola Dervishi e lëndes së Anglishtes dhe Nertila Kola e lëndes së Frengjishtes së bashku me mësuesin e muzikes Alfred Dhamo si dhe pjesën tjetër të stafi pedagogjik të kësaj shkolle
Emri  
E-Mail    
Komenti  
 

Komente

Lajme te Ngjashme
Ndërhyn në përmirësimin e rrugëve 14/07/2018 09:17
Me fonde nga buxheti i saj, bashkia e Lushnjes po nderhyn per te permiresuar infrastrukturen rrugore ne disa zona rurale. Nje prej tyre eshte dhe rruga “Rinia” e Plukut, ku nuk eshte investuar prej vitesh per rruget e brendshme te ketij fshati.
Trafik i rënduar në Lushnje 14/07/2018 09:09
Policia e qarkullimit rrugor duke qenë në lartësinë e detyrës, ka ndëhyrë me profesionalizëm, në lehtësimin e qarkullimit të makinave, si me rrugët dytësore dhe me përdorimin e transportin publik, duke menjanuar perdorimin e mjeteve private.
Shalqin në fushë të hapur 09/07/2018 10:09
Zona e Imshtës e specializuar ndër vite në prodhimin e shalqinit, ku mbillet deri në 400 hektarë me këtë kulturë, goditet nga çmimet e ulta në treg.
Një segment rruge i harruar 09/07/2018 09:05
Rruga që lidh banorët e fshatit Eskaj me rrugën rurale Bubullimë-Kolonje është tjet e amortizuar. Banorët kërkojnë rokonstruksionin e saj.
Pastrohet përroi i Lunjës 03/07/2018 09:40
Ky perrua ne gjatesine prej 5.5 kilometrash nga Ura e mullenjve deri ne Karbunare te Vogel, prej vitesh ka qene harruar dhe shpesh here ka krijuar permbytje jo vetem te tokave bujqesore, por edhe te lagjeve te Karbunares.