logo

Radio Televizioni 4 Plus - pjese e Galactic Group

Degjo Radion On Line
Programi: muzike popullore


Hyrje | Rreth nesh | Kontakt | Kerko

KA NISUR VAKSINIMI PËR VIROZAT E STINËS

26/10/2017 08:37 Gazetar: MIRANDA SHEHU


MJEKJA PEDIATRE ZEQINE SHEME

Gjatë ditëve të fundit temperaturat janë ulur ndjeshëm. Pikërisht në këtë periudhë të vitit, ulja e menjëhershme e temperaturave shoqërohet edhe me rritje të numrit të individëve të prekur nga virozat, veçanërisht fëmijëve.“Çdo vit gjatë kësaj periudhe me qindra fëmijë i drejtohen vizitës tek pediatri me simptoma të infeksioneve të rrugëve të sipërme respiratore, rrufës, temperaturës së lartë, teshtimave e dhimbjeve të fytit. Është përllogaritur që 10-15% e popullatës do të preken gjatë kësaj jave nga këto infeksione. Por si shpjegohet që gjatë dimrit prekemi më shumë nga virozat? Cilat janë simptomat dhe grupmoshat më të prekura? Në çfarë rruge merren dhe si mund t’i parandalojmë? Nw një intervistë për “RTV 4PLUS”, mjekja pediatre në Qëndrën Shëndetësore në Lushnje Zeqine Sheme i përgjigjet të gjitha pyetjeve. Ndër të tjera, ajo flet edhe për procesin e vaksinimit.Me mikrofonin tonë kemi intervistuar disa qytetar nëse ekanë bërë vaksinën e gripit dhe shumica e tyre shprehen se ende nuk e kanë bërë por edhe nuk janë informuar ende nga Drejtoria e Shëndetit Public në Lushnje për këtë vaksinë.
Emri  
E-Mail    
Komenti  
 

Komente

Lajme te Ngjashme
Ndërhyn në përmirësimin e rrugëve 14/07/2018 09:17
Me fonde nga buxheti i saj, bashkia e Lushnjes po nderhyn per te permiresuar infrastrukturen rrugore ne disa zona rurale. Nje prej tyre eshte dhe rruga “Rinia” e Plukut, ku nuk eshte investuar prej vitesh per rruget e brendshme te ketij fshati.
Trafik i rënduar në Lushnje 14/07/2018 09:09
Policia e qarkullimit rrugor duke qenë në lartësinë e detyrës, ka ndëhyrë me profesionalizëm, në lehtësimin e qarkullimit të makinave, si me rrugët dytësore dhe me përdorimin e transportin publik, duke menjanuar perdorimin e mjeteve private.
Shalqin në fushë të hapur 09/07/2018 10:09
Zona e Imshtës e specializuar ndër vite në prodhimin e shalqinit, ku mbillet deri në 400 hektarë me këtë kulturë, goditet nga çmimet e ulta në treg.
Një segment rruge i harruar 09/07/2018 09:05
Rruga që lidh banorët e fshatit Eskaj me rrugën rurale Bubullimë-Kolonje është tjet e amortizuar. Banorët kërkojnë rokonstruksionin e saj.
Pastrohet përroi i Lunjës 03/07/2018 09:40
Ky perrua ne gjatesine prej 5.5 kilometrash nga Ura e mullenjve deri ne Karbunare te Vogel, prej vitesh ka qene harruar dhe shpesh here ka krijuar permbytje jo vetem te tokave bujqesore, por edhe te lagjeve te Karbunares.