logo

Radio Televizioni 4 Plus - pjese e Galactic Group

Degjo Radion On Line
Programi: muzike popullore


Hyrje | Rreth nesh | Kontakt | Kerko

Kambionati i shahut në nderim të Skënderbeut

14/05/2018 09:05 Gazetar: Julian Kasapi


Sporti i shahut është mjaft i përhapur në Lushnje, ku jo vetëm klubi i shahut por edhe Qëndra Kulturore e Fëmijëve Lushnje ka nxjerrë talente qënga moshat e vogla të nxënësve, të cilët kanë përfaqësuar Lushnjen në kampionatet e vendit.

"Viti i Skënderbeut" vit Jubilar i shpallur nga Qeveria Shqiptare në përkujtim të Heroit Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu, është shenjuar me një numër të konsiderueshëm aktivitetesh në Lushnje. Kështu, Bashkia nëpërmjet Drejtorisë së Kulturës ka ndërmarrë një sërë aktivitetesh të cilat kanë gjallëruar jetën në qytet. Më i fundit ndër aktivitete por jo dhe i fundit, ka qënë kampionati i Shahut. Ky kampionat u zhvillua për disa javë rresht me pjesëmarrjen e anëtarëve të klubit të shahut por edhe me amatorë nga qyteti. Në përfundim të aktivitetit drejtoria e kulturës në Bashkinë e Lushnjes ka shpallur edhe fituesit. Sporti i shahut është mjaft i përhapur në Lushnje, ku jo vetëm klubi i shahut por edhe Qëndra Kulturore e Fëmijëve Lushnje ka nxjerrë dhe talente duke nisur që nga moshat e vogla të nxënësve të cilët kanë përfaqësuar Lushnjen në kampionatet e vendit.
Emri  
E-Mail    
Komenti  
 

Komente

Lajme te Ngjashme
Ndërhyn në përmirësimin e rrugëve 14/07/2018 09:17
Me fonde nga buxheti i saj, bashkia e Lushnjes po nderhyn per te permiresuar infrastrukturen rrugore ne disa zona rurale. Nje prej tyre eshte dhe rruga “Rinia” e Plukut, ku nuk eshte investuar prej vitesh per rruget e brendshme te ketij fshati.
Trafik i rënduar në Lushnje 14/07/2018 09:09
Policia e qarkullimit rrugor duke qenë në lartësinë e detyrës, ka ndëhyrë me profesionalizëm, në lehtësimin e qarkullimit të makinave, si me rrugët dytësore dhe me përdorimin e transportin publik, duke menjanuar perdorimin e mjeteve private.
Shalqin në fushë të hapur 09/07/2018 10:09
Zona e Imshtës e specializuar ndër vite në prodhimin e shalqinit, ku mbillet deri në 400 hektarë me këtë kulturë, goditet nga çmimet e ulta në treg.
Një segment rruge i harruar 09/07/2018 09:05
Rruga që lidh banorët e fshatit Eskaj me rrugën rurale Bubullimë-Kolonje është tjet e amortizuar. Banorët kërkojnë rokonstruksionin e saj.
Pastrohet përroi i Lunjës 03/07/2018 09:40
Ky perrua ne gjatesine prej 5.5 kilometrash nga Ura e mullenjve deri ne Karbunare te Vogel, prej vitesh ka qene harruar dhe shpesh here ka krijuar permbytje jo vetem te tokave bujqesore, por edhe te lagjeve te Karbunares.