logo

Radio Televizioni 4 Plus - pjese e Galactic Group

Degjo Radion On Line
Programi: muzike popullore


Hyrje | Rreth nesh | Kontakt | Kerko

Interviste me nënkryetarin e Bashkisë, Gent Nushi

26/04/2018 01:47 Gazetar: Julian Kasapi


Nënkryetari i Bashkisë Lushnje zoti Gentian Nushi është shprehur se është negociuar me institucionet përgjegjëse dhe po punohet që situatat të zgjidhet dhe fermerët të kenë ujë për kulturat bujqësore

Moti i nxehtë, fermerët e Lushnjes do të kenë ujë për vaditje. Pas muajve të dimrit plot lagështirë dhe me reshje të shumta, të cilat i sollën jo pak probleme fermerëve lushnjarë, tashmë kemi hyrë në stinën e nxehtë. Temperaturat e larta dhe moti i nxehtë i ka gjetur të papërgatitur fermerët, të cilët në këto momente janë të kushtëzuar nga ujitja për kulturat bujqësore, që janë në fazat e para të tyre si misri, fasulja e të tjera që janë nga mbjelljet e pranverës. Nevoja për ujitje tashmë pas dy javë me temperature që afrojnë tek 30 gradë është urgjente dhe kërkon ndërhyrjen e strukturave përgjegjëse për të zgjidhur situatën. Në këtë kuadër nënkryetari i Bashkisë Lushnje zoti Gentian Nushi është shprehur se është negociuar me institucionet përgjegjëse dhe po punohet që situatat të zgjidhet dhe fermerët të kenë ujë për kulturat bujqësore
Emri  
E-Mail    
Komenti  
 

Komente

Lajme te Ngjashme
Ndërhyn në përmirësimin e rrugëve 14/07/2018 09:17
Me fonde nga buxheti i saj, bashkia e Lushnjes po nderhyn per te permiresuar infrastrukturen rrugore ne disa zona rurale. Nje prej tyre eshte dhe rruga “Rinia” e Plukut, ku nuk eshte investuar prej vitesh per rruget e brendshme te ketij fshati.
Trafik i rënduar në Lushnje 14/07/2018 09:09
Policia e qarkullimit rrugor duke qenë në lartësinë e detyrës, ka ndëhyrë me profesionalizëm, në lehtësimin e qarkullimit të makinave, si me rrugët dytësore dhe me përdorimin e transportin publik, duke menjanuar perdorimin e mjeteve private.
Shalqin në fushë të hapur 09/07/2018 10:09
Zona e Imshtës e specializuar ndër vite në prodhimin e shalqinit, ku mbillet deri në 400 hektarë me këtë kulturë, goditet nga çmimet e ulta në treg.
Një segment rruge i harruar 09/07/2018 09:05
Rruga që lidh banorët e fshatit Eskaj me rrugën rurale Bubullimë-Kolonje është tjet e amortizuar. Banorët kërkojnë rokonstruksionin e saj.
Pastrohet përroi i Lunjës 03/07/2018 09:40
Ky perrua ne gjatesine prej 5.5 kilometrash nga Ura e mullenjve deri ne Karbunare te Vogel, prej vitesh ka qene harruar dhe shpesh here ka krijuar permbytje jo vetem te tokave bujqesore, por edhe te lagjeve te Karbunares.