logo

Radio Televizioni 4 Plus - pjese e Galactic Group

Degjo Radion On Line
Programi: muzike popullore


Hyrje | Rreth nesh | Kontakt | Kerko

BASHKIA LUSHNJE

06/10/2017 08:57 Gazetar: MIRANDA SHEHU


KASHARAJ SHKOLLA E SHKATËRRUAR

Është bërë një vëzhgim i detajuar në pjesën më të madhe në institucionet publike të edukimit në qytetin e Lushnjes dhe gjendja rezulton të jetë si mos më keq. Ajo që bie në sy është lënia pas dore dhe e një neglizhencë në mirëmbajtje në tualetet e shkollave. Pothuajse në të gjitha shkollat banjat janë jashtë funksionit në “Shkollën 9 vjecare e Kasharaj” është e dëmtuar sic shihet edhe nga pamjet e marra është me xhama të thyer themelet e shkollës po shemben dhe askush nuk ka vënë dorë. Duhet të merren masa të menjëhershme për rikonstruksion . Në raport thuhet se në të gjitha shkollat dhe kopshtet konstatohet një gjendje shumë e rënduar në tualete. Ato jo vetëm janë jashtë standardit, por dhe jashtë funksionit. Nuk punojnë dhe në më të shumtën e rasteve mungojnë shkarkuesit, rubinetet, dyert në shumicën dërrmuese gjithashtu mungojnë. Por kjo nuk është një histori e lindur tani, e gjithë problematika e tyre dhe mirëmbajtjes është e mbartur në vite. Momenti i ndërhyrjes është neglizhuar duke mos e zgjidhur problematikën në kohë. Asnje investim nuk eshte bere ne kete shkolle prej 20 vjetesh, ndersa ne çdo celje te vitit te ri shkollor, mjetet e punes didaktite blihen nga vete mesuesit, qe mundohen te riparojne vete edhe dyert e dritaret.
Emri  
E-Mail    
Komenti  
 

Komente

Lajme te Ngjashme
Ndërhyn në përmirësimin e rrugëve 14/07/2018 09:17
Me fonde nga buxheti i saj, bashkia e Lushnjes po nderhyn per te permiresuar infrastrukturen rrugore ne disa zona rurale. Nje prej tyre eshte dhe rruga “Rinia” e Plukut, ku nuk eshte investuar prej vitesh per rruget e brendshme te ketij fshati.
Trafik i rënduar në Lushnje 14/07/2018 09:09
Policia e qarkullimit rrugor duke qenë në lartësinë e detyrës, ka ndëhyrë me profesionalizëm, në lehtësimin e qarkullimit të makinave, si me rrugët dytësore dhe me përdorimin e transportin publik, duke menjanuar perdorimin e mjeteve private.
Shalqin në fushë të hapur 09/07/2018 10:09
Zona e Imshtës e specializuar ndër vite në prodhimin e shalqinit, ku mbillet deri në 400 hektarë me këtë kulturë, goditet nga çmimet e ulta në treg.
Një segment rruge i harruar 09/07/2018 09:05
Rruga që lidh banorët e fshatit Eskaj me rrugën rurale Bubullimë-Kolonje është tjet e amortizuar. Banorët kërkojnë rokonstruksionin e saj.
Pastrohet përroi i Lunjës 03/07/2018 09:40
Ky perrua ne gjatesine prej 5.5 kilometrash nga Ura e mullenjve deri ne Karbunare te Vogel, prej vitesh ka qene harruar dhe shpesh here ka krijuar permbytje jo vetem te tokave bujqesore, por edhe te lagjeve te Karbunares.