logo

Radio Televizioni 4 Plus - pjese e Galactic Group

Degjo Radion On Line
Programi: muzike popullore


Hyrje | Rreth nesh | Kontakt | Kerko

TALASEMIA

31/10/2017 12:07 Gazetar: MIRANDA SHEHU


DIVJAKË:FUSHAT SENSIBILIZUESE PËR TALASEMIKËT

Bashkia Divjakë në bashkpunim me shoqata Italajane të cilat merren me të sëmurët talasemik për të parandaluar talasemisë në shqipëri, kanë mabjtur një projekt pilot në parandalimin e kësaj sëmundje Të pranishëm ishin : Natalio Kapodikaza President I Shoqatës së Dhuruesve Vullnetar si edhe Drejtori I kësaj organizate z Paulo Rosi. Po ashtu edhe professor Aldo Brankati. Në fjlaën e tij Natalio Kapodikaza u bëri thirrje të gjithve që të bëjnë të mundur parandalimin e talasemisë vetëm më një analizë të thjesht. .Në fjalën e tij Kryetari I Bashkis Divjakë z Fredi Kokoneshi falenderoi qeverinë italjane për mbështetjen si edhe ambasadorin e saj në shqipëri z Alberto Cutilio ,po ashtu edhe shoqatën JACA për bashkpunimin. Talasemi është një sëmundje e cila vitet e fundit rritet në shqipëri , një crregullim gjenetik I cili që mund të parandalohet me një analizë të thjeshtë dhe zonat si Feri Lushnja dhe Divjaka janë në zonat të cilat preken si pasojë e klimës . Dhurues të ndryshëm kanë dhuruar gjak për të prekurit nga talasemia një ndër to edhe Mjeku I Përgjithshëm Dritan Jani.
Emri  
E-Mail    
Komenti  
 

Komente

Lajme te Ngjashme
Ndërhyn në përmirësimin e rrugëve 14/07/2018 09:17
Me fonde nga buxheti i saj, bashkia e Lushnjes po nderhyn per te permiresuar infrastrukturen rrugore ne disa zona rurale. Nje prej tyre eshte dhe rruga “Rinia” e Plukut, ku nuk eshte investuar prej vitesh per rruget e brendshme te ketij fshati.
Trafik i rënduar në Lushnje 14/07/2018 09:09
Policia e qarkullimit rrugor duke qenë në lartësinë e detyrës, ka ndëhyrë me profesionalizëm, në lehtësimin e qarkullimit të makinave, si me rrugët dytësore dhe me përdorimin e transportin publik, duke menjanuar perdorimin e mjeteve private.
Shalqin në fushë të hapur 09/07/2018 10:09
Zona e Imshtës e specializuar ndër vite në prodhimin e shalqinit, ku mbillet deri në 400 hektarë me këtë kulturë, goditet nga çmimet e ulta në treg.
Një segment rruge i harruar 09/07/2018 09:05
Rruga që lidh banorët e fshatit Eskaj me rrugën rurale Bubullimë-Kolonje është tjet e amortizuar. Banorët kërkojnë rokonstruksionin e saj.
Pastrohet përroi i Lunjës 03/07/2018 09:40
Ky perrua ne gjatesine prej 5.5 kilometrash nga Ura e mullenjve deri ne Karbunare te Vogel, prej vitesh ka qene harruar dhe shpesh here ka krijuar permbytje jo vetem te tokave bujqesore, por edhe te lagjeve te Karbunares.