logo

Radio Televizioni 4 Plus - pjese e Galactic Group

Degjo Radion On Line
Programi: muzike popullore


Hyrje | Rreth nesh | Kontakt | Kerko

LEXIMI I LIBRIT

16/11/2017 01:05 Gazetar: MIRANDA SHEHU


TË RINJTË NUK LEXOJNË NË SHQIPËRI

Bibloteka publike e qytetit të Lushnjes ofron një larmishmëri të titujve për të lexuar por edhe kushte të përshatëshme për të studiuar në sallë e megjithëse kohve të fundit erdhën e dhe disa libra të rijnë në këtë biblotek sipas të dhënave të marrë në biblotekën e lushnjes numri i lexuesve është rreth 400 për këtë vit në sektorin e të rriturve ndërsa në sektorin e fëmijve të vegjël rreth 200. Në biblotekën e lushnjes ka një numër në rritje të lexuesve nga titujt e rinj që kanë ardhur së fundmi . Shtëpitë botuese në Shqipëri shprehin shqetësimin se numri i lexuesve në vend po shënon rënie nga viti në vit.Sipas tyre shkak kryesor mbetet gjendja ekonomike. Nga viti në vit numri i lexuesve shënon rënie.Nga një vëzhgim i bërë të rinjtë janë më shumë të predispozuar që kohën e lirë ta kalojnë nëpër lokale e duke mos shfaqur asnjë interes për librat. Të pyetur se cili ka qënë libri i fundit që kanë lexuar, shumë nga të rinjtë nuk e kanë një përgjigje: Heshtjen. Një fakt i tillë është konstatuar edhe nga shtëpitë botuese, sipas së cilave numri i lexuesve ka rënë ndjeshëm. Sipas botuesve shkaku kryesor është gjendja ekonomike. Në datën 11 nëntor starti Panairi i Librit, ngjarja më e madhe kulturore në vend, e cila për shkak të rënies së numrit të lexuesve ka sjellë më pak tituj të rinj dhe më shumë ribotime të viteve të kaluara.
Emri  
E-Mail    
Komenti  
 

Komente

Lajme te Ngjashme
Ndërhyn në përmirësimin e rrugëve 14/07/2018 09:17
Me fonde nga buxheti i saj, bashkia e Lushnjes po nderhyn per te permiresuar infrastrukturen rrugore ne disa zona rurale. Nje prej tyre eshte dhe rruga “Rinia” e Plukut, ku nuk eshte investuar prej vitesh per rruget e brendshme te ketij fshati.
Trafik i rënduar në Lushnje 14/07/2018 09:09
Policia e qarkullimit rrugor duke qenë në lartësinë e detyrës, ka ndëhyrë me profesionalizëm, në lehtësimin e qarkullimit të makinave, si me rrugët dytësore dhe me përdorimin e transportin publik, duke menjanuar perdorimin e mjeteve private.
Shalqin në fushë të hapur 09/07/2018 10:09
Zona e Imshtës e specializuar ndër vite në prodhimin e shalqinit, ku mbillet deri në 400 hektarë me këtë kulturë, goditet nga çmimet e ulta në treg.
Një segment rruge i harruar 09/07/2018 09:05
Rruga që lidh banorët e fshatit Eskaj me rrugën rurale Bubullimë-Kolonje është tjet e amortizuar. Banorët kërkojnë rokonstruksionin e saj.
Pastrohet përroi i Lunjës 03/07/2018 09:40
Ky perrua ne gjatesine prej 5.5 kilometrash nga Ura e mullenjve deri ne Karbunare te Vogel, prej vitesh ka qene harruar dhe shpesh here ka krijuar permbytje jo vetem te tokave bujqesore, por edhe te lagjeve te Karbunares.